Vi är experter på begagnade elbilar!

Vi specialiserade oss tidigt på just elbilar och hybrider, och har genom åren sålt fler än 50 elbilar från Tesla, 30 från BMW och även ett stort antal från övriga tillverkare som Nissan & KIA.

Utöver att vi sålt stora mängder el & hybridbilar så kör vi själva sedan flera år tillbaka elbilar som tjänstebilar på företaget.

Detta gör att du kan känna dig trygg med att rådfråga oss kring ditt elbilsköp, då våran kunskap är stor – både när det kommer till själva bilarna men även kring allt man behöver tänka på runtomkring så som vart man kan ladda sin bil, laddboxar, förmånliga regler kring tjänstebilar med mera. 

"Vi har bra erfarenhet och skapat lite av specialistkunskaper vad gäller försäljning av eldrivna fordon. Motivationen till denna utveckling har hittills varit vårt gemensamma intresse för ny teknik som därmed resulterat i en större andel elbilar i jämförelse med våra konkurrenter.

Det finns en vilja att satsa mer på elektrifierade fordon inom verksamheten då vi ser en tydlig trend, både bland våra kunder men också bland världsledande biltillverkare som gör allt större satsningar på utvecklingen av bilar med ny teknik som skall minska personbilars påverkan på miljö och hälsa. En utveckling som förvisso når begagnatbranschen senare, men där vi på AutoHouse vill ligga i framkant!"
Elöd Lazar
Försäljningsansvarig

Vanliga frågor & svar

Det kan man, men det är inte rekommenderat. Anledningen till detta är att uttagen sällan är anpassade och dimensionerade för att under en längre tid leverera såpass mycket ström som det krävs för att ladda en elbil, vilket i värsta fall kan leda till hög värmeutveckling och i värsta fall brand.

Vi rekommenderar alltid att sätta upp en laddbox om man skall ladda sin bil regelbundet, dels ur säkerhetssynpunkt men framförallt så går det betydligt snabbare att ladda bilen med en laddbox då den kan leverera betydligt mer ström.

Nästan! Den absolut vanligaste standarden idag för att ladda elbilar och laddhybrider kallas Typ-2. Det finns en del asiatiska tillverkare som använder en standard som kallas Typ-1.

Fördelen med att dom flesta använder samma standard är att det är enkelt att använda publika laddstolpar (man får dock oftast ta med sig egen sladd) eller laddare som finns på hotell och shoppingcenter.

Hör av dig!

Har du några frågor eller funderingar? Köpa eller sälja bil? Eller kanske en rekond som gör din bil så nära ny den kan komma igen?

Intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan så återkommer vi så snart vi kan!

Dina kontaktuppgifter
Har du en inbytesbil? Fyll i regnummer samt miltal så kan vi göra en preliminär bedömning.

Tack för din förfrågan!​

Vi har tagit emot din förfrågan och återkommer till dig via telefon eller E-post så snart vi bara kan!